• +010 - 472 16 23
  • secretariaat@flobert.nl

Historie

Onze naamgever

S.V. Flobert is vernoemd naar de Fransman Louis Nicolas Auguste Flobert (1819-1894), wapenmaker, en uitvinder van de flobert patroon.

De flobert patroon is de voorloper van de huidige klein kaliber randvuurpatroon. De flobert patroon werd voornamelijk gebruikt als oefenpatroon en werd veelal gebruikt tegen schadelijke vogels in boomgaarden.


Oprichting

Op 2 februari 1978 is S.V. Flobert opgericht. Omdat de vereniging nog niet over de luxe van een eigen clubgebouw beschikte, werd er gedurende een aantal jaren bij diverse verenigingen banen gehuurd.

Eind 1983 kreeg de vereniging het clubhuis op de Max Havelaarweg toegewezen. Het was toen nog een schoolgebouw, dus er moest veel werk worden verzet om het om te bouwen tot een schietvereniging.

In verband met de benodigde vergunningen, die toentertijd nog werden uitgegeven door het Ministerie van Defensie, kon pas 2 jaar later het gebouw betrokken worden. De vereniging beschikt over acht 25 meter banen en een gezellige kantine. Er wordt geschoten met zowel klein kaliber als groot kaliber wapens. Als lid van de vereniging mag je gebruik maken van de verenigingswapens.

 

Geïnteresseerd geraakt?

Is je interesse gewekt en wil je eens een introductie meemaken op onze vereniging. Dat is mogelijk. Meld je aan via de contactpagina en we gaan een afspraak inplannen.