• +010 - 472 16 23
  • secretariaat@flobert.nl

Ledenpagina

Eerste verlof aanvraag

Eindelijk is het dan zover, je bent al meer dan één jaar Hoofdlid van de vereniging, bent vaardig en veilig bevonden en je mag nu je eerste eigen wapen aanschaffen. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Je hebt de afgelopen anderhalf jaar vast al een goed idee gekregen welk wapen voor jou en de discipline die je wilt beoefenen het meest geschikt is. Je hebt de keuze uit een Klein kaliber pistool, Klein kaliber revolver, Klein kaliber grendel geweer of Klein kaliber grendel Karabijn. Afhankelijk dus welke discipline je wilt gaan beoefenen. Het is aan te raden om de internet sites van verschillende wapenhandelaren te bezoeken en eens goed te kijken naar het actuele aanbod van kleinkaliber wapens.  Heb je iets moois gevonden? En waarmee je ook daadwerkelijk ervaring hebt opgedaan binnen de vereniging (c.q. een aantal schietbeurten gemaakt hebt)? Dan ga je naar de betreffende wapenhandelaar toe en laat je je voorlichten over het wapen van je keuze. Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt om te kijken of het wapen goed in de hand ligt en of er nog bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld, is het wapen reglementair toegelaten voor jouw discipline? Hier kan de handelaar je prima bij helpen. Als je een keuze hebt gemaakt dan zal de handelaar een zogenaamde optiebon voor je opstellen, met daarin alle benodigde informatie van het wapen voor de verlof aanvraag. Op de schietsportvereniging vul je vervolgens een WM3 formulier samen met een bestuurslid in. Op het WM3 staat o.a. de naam van de schietsportvereniging, welke discipline je gaat schieten, het aantal schietbeurten (Minimaal 24, waaronder 5 competitie beurten in de voorgaande 12 maanden) dat je hebt gemaakt en hoelang je al lid bent. Het formulier moet ondertekend worden door het bestuurslid en worden gestempeld. Ook moet je het WM32 formulier downloaden en afdrukken. De meest actuele versie kun je vinden op de site van de Politie of KNSA Vul het formulier naar waarheid in en geef drie referenten op (waarvan een bestuurslid). De procedure in stappen:

  • Zorg voor een juiste kluis.
  • Kies je wapen bij een officiële wapenhandelaar.

  Je neemt een optie op het wapen en je krijgt een optiebon.

  • Download en print het WM3 en WM32 formulier en vul dit naar waarheid in.

LET OP: vergeet niet de drie referenten op te geven waarvan één bestuurslid.

  • Laat WM3 & WM32 formulier invullen, ondertekenen en afstempelen door een bestuurslid van de vereniging.
  • Laat de referenten op het WM32 formulier hun gegevens invullen.
  • Maak een afspraak bij Korpscheftaken (0900-8844) en neem mee:

– WM3 formulier, WM32

– Bewijs van lidmaatschap van de schietsportvereniging

– Schietbeurten register

– ID kaart

– Pasfoto’s

  • Alvorens het verlof wordt verstrekt zal er eerst aan ambtenaar van Korpscheftaken bij je langs komen om je kluis te inspecteren. Veelal wordt dit gedaan voordat je op het bureau langs moet om de verlofaanvraag in te dienen. 

 

Geïnteresseerd geraakt?

Is je interesse gewekt en wil je eens een introductie meemaken op onze vereniging. Dat is mogelijk. Meld je aan via de contactpagina en we gaan een afspraak inplannen.