• +010 - 472 16 23
 • secretariaat@flobert.nl

Ledenpagina

Eerste verlof aanvraag

Eindelijk is het dan zover, je bent al meer dan één jaar Hoofdlid van de vereniging en je mag nu je eerste eigen wapen aanschaffen. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Je hebt de afgelopen anderhalf jaar vast al een goed idee gekregen welk wapen voor jou het meest geschikt is. Je hebt de keuze uit een Klein kaliber pistool, Klein kaliber revolver, Klein kaliber grendel geweer of Klein kaliber grendel Karabijn. Iedereen zal daarin zijn/haar eigen keuze maken. Het is aan te raden om op de internet sites van verschillende wapenhandelaren te bezoeken en eens goed te kijken naar het actuele aanbod van kleinkaliber wapens. Heb je iets mooi’s gevonden? Dan ga je naar de betreffende wapenhandelaar toe en laat je je voorlichten over het wapen van je keuze. Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt om te kijken of het wapen goed in de hand ligt en of er nog bijzonderheden zijn.

Als je een keuze hebt gemaakt dan zal de handelaar een zogenaamd WM3 formulier voor je opstellen, met daarin alle benodigde informatie voor de verlof aanvraag. Op de schietclub dient een lid van het bestuur dit formulier nog verder in te vullen, denk hierbij o.a. aan de naam van de schietsportvereniging, welke discipline je gaat schieten, het aantal schietbeurten dat je hebt gemaakt en hoelang je al lid bent. Het formulier moet ondertekend worden door het bestuurslid en worden gestempeld.

Tevens krijg je bij de wapenhandel een formulier waarin je een aantal vragen moet beantwoorden die betrekking hebben op je geestelijke gesteldheid. Op dit formulier moet je twee personen als referent opgeven. Deze moeten beide het formulier ondertekenen.

De procedure in stappen:

 • Zorg voor een juiste kluis
 • Kies je wapen bij een officiële wapenhandelaar
    Je neemt een optie op het wapen en je krijgt het WM3 & Eigenverklaring formulier.
 • Laat WM3 & Eigenverklaring formulier invullen, ondertekenen en afstempelen door een bestuurslid van de vereniging.
 • Laat ook een tweede referent het Eigenverklaring formulier ondertekenen.
 • Maak een afspraak bij Korpscheftaken (0900-8844) en neem mee:
  – WM3 formulier, Eigenverklaring formulier
  – Bewijs van lidmaatschap van de schietvereniging
  – Schietbeurten register
  – ID kaart
 • Alvorens het verlof wordt verstrekt zal er eerst aan ambtenaar van Korpscheftaken bij je langs komen om je kluis te inspecteren. Veelal wordt dit gedaan voordat je op het bureau langs moet om de verlofaanvraag in te dienen.

Geïnteresseerd geraakt?

Is je interesse gewekt en wil je eens een introductie meemaken op onze vereniging. Dat is mogelijk. Meld je aan via de contactpagina en we gaan een afspraak inplannen.